Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2001 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο, όπου εργάζομαι με ενήλικες, ζευγάρια, ομάδες, εφήβους και στο πεδίο της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής και της προσωπικής ανάπτυξης.

Από το 2008 έως το 2017 συνεργάστηκα με το ίδρυμα Χατζηκώνστα παρακολουθώντας παιδιά, εφήβους και γονείς – κηδεμόνες.

Έχω συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τους Γιατρούς του Κόσμου σε προγράμματα στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας .

Έχω συντονίσει ομάδες χρόνιων ψυχικά ασθενών στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Καισαριανής – Βύρωνα καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε πληθυσμό μεταιχμιακών ασθενών στο Ειδικό Εντατικό Πρόγραμμα.

Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σχολές γονέων, με ιδιωτικές εταιρίες στην οργάνωση και το συντονισμό ομάδων για τους εργαζομένους καθώς και έχω συντονίσει πολλά σεμινάρια, θεωρητικά και βιωματικά και ομιλίες με ποικίλλα θέματα που αφορούν στον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα στο τραύμα και την απώλεια, πεδία που με ενδιαφέρουν πολύ.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδας και διετέλεσα Πρόεδρός του δυο φορές.

Επίσης τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του EMDR – Hellas Association, της Εθνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας ΕΕΨΕ καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πιστοποιημένων Ψυχοθεραπευτών EAP.

Παρακολούθησα, και εξακολουθώ, τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κατά καιρούς αρθρογραφώ σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Στον τομέα της έρευνας, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύνθεση στην ψυχοθεραπευτική πρακτική των διάφορων προσεγγίσεων και θεραπευτικών μεθόδων.

Αποτέλεσμα αυτής μου της ανάγκης υπήρξε η δημιουργία του «Θεραπευτικού πρωτοκόλλου: εικαστικής ψυχοθεραπείας και μεθόδου EMDR για το τραύμα», το οποίο πρωτοπαρουσίασα το Νοέμβριο του 2011 στην ημερίδα του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών, καθώς και στο βιβλίο «Η Συμβολή των ψυχοθεραπειών μέσω τέχνης στην ψυχιατρική θεραπευτική» σε επιμέλεια της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκδόσεις 2019.

Αντίστοιχα έχω παρουσιάσει μια πληθώρα εργασιών και ανακοινώσεων σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια.