Επικοινωνία
Δέγλερη 19
Ψαλίδι Αμαρουσίου
Τ.Κ. 151 22
Πλησίον ΗΣΑΠ Ειρήνης
Κιν. 6944 796959
Τηλ. 215 5015500Βιογραφικό

Σπουδές – Εκπαιδεύσεις

Ολοκλήρωσα το πρώτο μου πτυχίο στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στη Φιλοσοφική σχολή όπου και συνέχισα στο δεύτερο πτυχίο στο τμήμα Ψυχολογίας ­βαθμός πτυχίου Άριστα ­και απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη νομαρχία Αθηνών.

Παράλληλα με τις βασικές σπουδές αλλά και ασταμάτητα από τα πρώτα μου βήματα έχω εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στα ακόλουθα:

Στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία ολοκληρώνοντας το τετραετές πρόγραμμα σε επίπεδο Master of arts in Therapy, εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Ψυχοθεραπείας (European Association of Psychotherapy­ E.A.P), στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας Αθηνών.

Στη μέθοδο EMDR για ενήλικες– Eye Movement Desensitization and Reprocessing – μέθοδος επανεπεξεργασίας ψυχικού τραύματος στο Διεθνές Κέντρο Τραυματοθεραπείας από όπου απέκτησα το πιστοποιητικό εκπαίδευσης εγκεκριμένo από το EMDR Institute και την EMDR Europe Association καθώς και στη μέθοδο EMDR για παιδιά.

Στη Θεραπευτική Συμβουλευτική ολοκληρώνοντας το επαγγελματικό πρόγραμμα (στο Κέντρο Συμβουλευτικής & Θεραπείας) και αποκτώντας το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική επικυρωμένο από το Κεντρικό Σώμα Απονομής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Κλινική Αξιολόγηση και Διάγνωση ενηλίκων, εφήβων και παιδιών με μετεκπαίδευση στο Thace –The Hellenic Association of Continuing Education­ και την απόκτηση του επαγγελματικού πιστοποιητικού, αναγνωρισμένο από το Edxcel­ τον πάροχο αναγνωρισμένων τίτλων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη μέθοδο Brainspotting, νευροφυσιολογική θεραπεία ψυχικού τραύματος ­ εκπαίδευση στο Διεθνές Κέντρο Τραυματοθεραπείας.

Στη Συστημική Διάγνωση και Αξιολόγηση ολοκληρώνοντας το τριετές Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, πιστοποιημένο Associate Member του EFTA­TIC (Επιμελητήριο Κέντρων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας).

Παράλληλα έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα ετήσια σεμινάρια και βραχύχρονες εκπαιδεύσεις που αφορούν στην Ομαδική Ανάλυση, τη Θεραπεία Gestalt, την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο πένθος και την απώλεια, από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους φορείς.

Ως εκ τούτου, η προσέγγιση που χρησιμοποιώ στην ψυχοθεραπεία έχει στοιχεία σύνθεσης από τις διάφορες αυτές εκπαιδεύσεις καθώς και τη δική μου ψυχοθεραπεία σε περισσότερες της μιας προσεγγίσεις, γιατί θεωρώ πως μόνο μια θεωρία δεν μπορεί να καλύψει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής.

Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2001 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο, όπου εργάζομαι με ενήλικες,ζευγάρια, ομάδες, εφήβους και παιδιά στο πεδίο της ψυχοθεραπείας, της συμβουλευτικής και της προσωπικής ανάπτυξης.

Από το 2008 συνεργάζομαι με το ίδρυμα Χατζηκώνστα με τις ιδιότητες της ψυχολόγου –ψυχοθεραπεύτριας σε παιδιά, εφήβους και γονείς – κηδεμόνες.

Έχω συνεργαστεί για πολλά χρόνια με τους Γιατρούς του Κόσμου σε πρόγραμμα στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας καθώς και την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ­ΑΡΣΙΣ.

Έχω συντονίσει ομάδες χρόνιων ψυχικά ασθενών στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Καισαριανής – Βύρωνα καθώς και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο,στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε πληθυσμό μεταιχμιακών ασθενών στο Ειδικό Εντατικό Πρόγραμμα.

Έχω συνεργαστεί με ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σχολές γονέων, με ιδιωτικές εταιρίες στην οργάνωση και το συντονισμό ομάδων για τους εργαζομένους καθώς και έχω συντονίσει πολλά σεμινάρια, θεωρητικά και βιωματικά και ομιλίες με ποικίλλα θέματα που αφορούν στον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδαίτερα στο τραύμα και την απώλεια, πεδία που με ενδιαφέρουν πολύ. Επίσης εποπτεύω επαγγελματίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδος και για δεύτερη φορά Προεδρός του.

Επίσης τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του EMDR – Hellas Association, της Εθνικης Εταιριας Ψυχοθεραπειας Ελλάδας ΕΕΨΕ καθώς και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πιστοποιημενων Ψυχοθεραπευτων EAP.

Παρακολούθησα, και εξακολουθώ, τις επιστημονικές εξελίξεις σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και κατά καιρούς αρθογραφώ σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Στον τομέα της έρευνας, με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύνθεση στην ψυχοθεραπευτική πρακτική των διάφορων προσεγγίσεων και θεραπευτικών μεθόδων.

Αποτέλεσμα αυτής μου της ανάγκης υπήρξε το συνδυαστικό “Θεραπευτικό πρωτόκολλο εικαστικής ψυχοθεραπείας και μεθόδου EMDR για το τραύμα”, το οποίο πρωτοπαρουσίασα το Νοέμβριο του 2011 στην ημερίδα του Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών Ελλάδας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και στο βιβλίο " Η Συμβολή των ψυχοθεραπειων μέσω τέχνης στην ψυχιατρική θεραπευτική" σε επιμέλεια της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών..

Αντίστοιχα έχω παρουσιάσει μια πληθώρα εργασιών και ανακοινώσεων σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια.